Børnevaccinationsprogrammet pr. 01.09.2019:

Herunder kan du i oversigtsform se, hvilke vacciner, der tilbydes i det danske børnevaccinationsprogram. Mindste interval er det tidsrum, der mindst skal gå mellem 2 vaccinationer i samme serie. Børnevaccinationer er gratis (betales af sygesikringen).

Barnets alder Undersøgelse? Vaccination(er) Mindste interval Note (se nedenfor)
1 uge UDGÅET Ingen 1)
5 uger Ja Ingen
3 måneder Nej DiTeKiPol 1 + HiB 1 PCV 7 -1
5 måneder Ja DiTeKiPol 2 + HiB 2 PCV 7 -2 1 måned
12 måneder Ja DiTeKiPol 3 + HiB 3 PCV 7 -3 6 måneder
15 måneder Nej MFR 1
2 år Ja Ingen
3 år Ja Ingen
4 år Ja MFR 2
5 år Ja DiTeKiPol Boost
12 år Nej HPV 6 mdr. mellem de 2 vacciner 2)

Noter:

1) Denne undersøgelse tilbydes ikke længere, heller ikke til børn af kvinder, der har født ambulant.

2) Om HPV-vaccine: Der kan vaccineres fra de fylder 12 og de skal være færdigvaccineret inden de fylder 18. Det anbefales i øvrigt, at der allerhøjst går et år mellem første og sidste vaccination.

HPV-vaccination i børnevaccinationsprogrammet

Vaccinen yder beskyttelse mod både livmoderhalskræft og kønsvorter (kondylomer)

Vaccinen kan have relevans for personer op til 25 års alderen, men får man den ikke, som led i børnevaccinations programmet, må man selv betale. Prisen ligger på ca. 1400 kr pr. gang ialt 3 gange. Sygeforsikring Danmark giver tilskud.

Yderligere information om HPV-vaccination til drenge kan findes HER

Yderligere information om HPV-vaccinationen til piger kan findes HER

Vaccinationskort

Vi har pr. 06.04.21 indført, at vi ikke længere automatisk udleverer vaccinationskort ved 3 mdr. vaccination. Dette fordi, vaccinationerne fremgår af sundhed.dk, og mange forældre synes det er besværligt, at de skal huske kortet ved de fremtidige vaccinationer. På sundhed.dk kan forældrene logge ind med deres nem-ID og se barnets vaccinationer indtil barnet er 15 år. Derefter er det barnets eget nem-ID der skal bruges. På sundhed.dk vil vaccinationerne altid være opdateret, da det arbejder sammen med DDV (det danske vaccinationsregister) som alle de vaccinationer vi giver her i huset, bliver registreret i. Også de vaccinationer som gives udover børnevaccinationerne (feks. rejsevaccinationer, Covid-vaccintioner osv.)